Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Informativni članak30. ožujka 2023.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Demografija: Komisija objavila interaktivno mapiranje koje prikazuje nacionalne demografske izazove i odgovore politika

Podaci iz istraživanja iz 2022. pokazuju da se većina država članica suočava sa starenjem i padom radno sposobnog stanovništva, zajedno s drugim izazovima kao što su migracije i održivost sustava socijalne skrbi i dugotrajne skrbi.

Demografija: Komisija objavila interaktivno mapiranje koje prikazuje nacionalne demografske izazove i odgovore politika

Komisija je danas objavila interaktivno mapiranje, izrađeno u suradnji s nacionalnim tijelima, na kojem su prikazana trenutačna nacionalna demografska pitanja i odgovori politika uspostavljeni za njihovo rješavanje.

Konkretno, na temelju podataka iz istraživanja iz 2022. koje su proveli Komisija i Odbor za socijalnu zaštitu, mapiranje pokazuje da se većina država članica suočava sa starenjem i padom radno sposobnog stanovništva, zajedno s drugim izazovima kao što su migracije i održivost sustava socijalne skrbi i dugotrajne skrbi.

Mapiranje je sada dodano Atlasu demografije, Komisijinu posebnom interaktivnom alatu čiji je cilj pomoći građanima i dionicima da s pomoću podataka bolje razumiju demografske izazove.

Potpredsjednica Komisije Dubravka Šuica izjavila je: Rješavanje problema demografskih promjena ključno je za izgradnju otpornijeg i održivijeg gospodarstva i pravednijeg društva za budućnost. Demografske promjene različito utječu na svaku državu članicu, ali možemo utvrditi i zajedničke izazove i trendove te tako učiti jedni od drugih i osmisliti odgovarajuće političke odgovore. Mapiranje koje je danas objavljeno i dodano u naš Atlas demografije pomoći će nam da to učinimo.

Pojedinosti

Datum objave
30. ožujka 2023.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj