Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak4. svibnja 2020.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Dan Europe po prvi puta obilježavamo virtualno – solidarnost.hr

Svake godine Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj 9. svibnja obilježava Dan Europe, u znak sjećanja na govor Roberta Schumana, tadašnjeg francuskog ministra vanjskih poslova u Francuskoj, tijekom kojeg je predstavio danas prihvaćenu viziju...

Dan Europe po prvi puta obilježavamo virtualno – solidarnost.hr

Ove godine, zbog epidemije koronavirusa, koja je u samo nekoliko mjeseci promijenila cijeli svijet, to jedinstvo posebno dolazi do izražaja, pa su ključne teme ovogodišnje Dana Europe zajedništvo i solidarnost, a obilježava se po prvi puta virtualno pod sloganom Europska komisija u Hrvatskoj kao pokretač pozitivne energije u društvu – Solidarnost.hr.

Projekt solidarnost.hr pokrenulo je Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj s partnerima, a cilj je projekta omogućiti građanima da komuniciraju svoje osjećaje, želje i nadanja te na taj način podsjetiti i istaknuti ono najbitnije u ovom trenutku, a to je solidarnost.

U sklopu projekta tako su otvorene stranice na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Twitter i YouTube te mrežna stranica solidarnost.hr putem kojih svi koji to žele mogu poslati svoje poruke solidarnosti i zajedništva i na taj način doprinijeti da one zamijene strah, neizvjesnost i nelagodu s kojima se ovih dana susrećemo.

Na sam Dan Europe, u subotu, 9. svibnja, sve posjetitelje navedenih društvenih mreža očekuje bogat virtualni program, kojim ćemo se prisjetiti kako su epidemija koronavirusa i potres u Zagrebu probudili ono najbolje u nama – zajedništvo i solidarnost.

Pozivamo sve građane da se pridruže projektu solidarnost.hr te kroz slanje svojih poruka zahvale svima onima na koje su se mogli osloniti u ovom izazovnom vremenu.

Detaljan program virtualne proslave Dana Europe bit će objavljen naknadno.

Pojedinosti

Datum objave
4. svibnja 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj