Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak10. ožujka 2020.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Covid-19: Komisija pomaže u smanjenju utjecaja na zrakoplovnu industriju i okoliš

Europska komisija nastavlja s borbom protiv epidemije covida-19. Kako bi ublažila utjecaj epidemije na gospodarstvo i okoliš, Komisija je danas predložila ubrzano i ciljano zakonodavstvo kojim se zračni prijevoznici privremeno oslobađaju obveze...

Covid-19: Komisija pomaže u smanjenju utjecaja na zrakoplovnu industriju i okoliš

Mjeru je najavila predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen koja je tom prilikom izjavila: Želimo zračnim prijevoznicima omogućiti da lakše zadrže slotove u zračnim lukama, čak i ako ne organiziraju letove uslijed pada prometa. Ovom privremenom mjerom pomažemo i našoj industriji i okolišu. Smanjit će se pritisak na zrakoplovnu industriju, a osobito na manje zračne prijevoznike, kao i ispuštanje emisija jer će se izbjeći tzv. fantomski letovi koji se organiziraju kada zračni prijevoznici lete s gotovo praznim zrakoplovima kako bi zadržali slotove. Izjava predsjednice dostupna je ovdje.

Povjerenica za promet Adina Vălean dodala je: Privremena mjera omogućit će zračnim prijevoznicima da prilagode kapacitete potražnji uslijed izbijanja epidemije. [...] S obzirom na hitnost, Komisija će pravovremeno predstaviti zakonodavni prijedlog i poziva Europski parlament i Vijeće da što brže donesu tu mjeru. Izjava povjerenice Vălean dostupna je ovdje.

Pojedinosti

Datum objave
10. ožujka 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj