Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak3. ožujka 2020.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Covid-19: EU i farmaceutska industrija financiraju dodatna istraživanja u okviru Inicijative za inovativne lijekove

Inicijativa za inovativne lijekove (IMI), javno-privatno partnerstvo Europske komisije i farmaceutske industrije, danas je objavila brzi poziv na podnošenje prijedloga za istraživanje kako bi se razvili načini obrade i dijagnostike covida-19. Iz...

Covid-19: EU i farmaceutska industrija financiraju dodatna istraživanja u okviru Inicijative za inovativne lijekove

Mariya Gabriel, povjerenica za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade, izjavila je: Pozdravljam brzi odgovor IMI-ja na epidemiju koronavirusa. Suradnjom javnog i privatnog sektora objedinjuje se stručno znanje i resursi u borbi protiv epidemije koronavirusa. Time će se ubrzati razvoj liječenja i dijagnostike te povećati naša spremnost u slučaju budućih epidemija.

Ovaj je poziv dio koordiniranog odgovora EU-a na prijetnju javnom zdravlju koju predstavlja covid-19, kao i sredstva za financiranje istraživanja u hitnim slučajevima koja su već mobilizirana u okviru programa Obzor 2020. Ovdje možete pronaći više informacija o pozivu na podnošenje prijedloga u sustavu IMI, a više informacija o istraživačkim aktivnostima EU-a u vezi s covidom-19 možete pronaći ovdje.

Pojedinosti

Datum objave
3. ožujka 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj