Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak24. svibnja 2019.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Aktivnosti Marie Skłodowska-Curie: 470 milijuna eura za 1800 doktoranada

Europska komisija objavila je dobitnike najnovijeg kruga potpore za izvrsne znanstvenike iz aktivnosti Marie Skłodowska-Curie. Ukupnim iznosom od 470 milijuna eura financirat će se 128 inovativnih mreža za osposobljavanje u kojima sudjeluje 1389...

Aktivnosti Marie Skłodowska-Curie: 470 milijuna eura za 1800 doktoranada

Tibor Navracsics, povjerenik za obrazovanje, kulturu, mlade i sport, izjavio je: „Čestitam uspješnim kandidatima. Zahvaljujući aktivnostima Marie Skłodowska-Curie možemo okupiti sveučilišta, istraživačke institute i druge sektore iz cijelog svijeta te im omogućiti zajedničko stvaranje vrhunskih doktorskih studija. Obećavajući doktorandi steći će iskustvo u različitim radnim okruženjima i razviti prijenosne vještine koje poslodavci izuzetno cijene. Doktorski studij tako će postati odskočna daska za uspješnu karijeru.

Odabrani projekti obuhvaćaju različita područja istraživanja, npr. strojarstvo i komunikaciju, zaštitu okoliša, zdravlje i paleontologiju. Ugovori o bespovratnim sredstvima potpisat će se 15. kolovoza na razdoblje od četiri godine.

Pojedinosti

Datum objave
24. svibnja 2019.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj