Glavni sadržaj
Logotip Europske komisije
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak19. rujna 2016.Predstavništvo u Hrvatskoj

45 mladih znanstvenika dobilo nagrade za izvanredne znanstvene projekte

U Bruxellesu odabrani najbolji mladi europski znanstvenici.

Najbolji mladi europski znanstvenici

Europska komisija danas je odabrala 45 mladih znanstvenika kojima su dodijeljene glavne nagrade za njihove izvanredne znanstvene projekte.

Novčane nagrade u ukupnoj vrijednosti od 49 500 eura dodijeljene su na svečanosti dodjele nagrada u okviru natjecanja Europske unije za mlade znanstvenike u Bruxellesu, a bile su tu i druge vrijedne nagrade, npr. znanstveni posjeti vodećim europskim istraživačkim laboratorijima.

Carlos Moedas, europski povjerenik za istraživanje, znanost i inovacije, izjavio je: „Ovogodišnji dobitnici odabrani su u teškoj konkurenciji 138 mladih istraživača koji su došli u Bruxelles s izvrsnim novim zamislima. Ohrabrujuće je vidjeti da u Europi postoji toliko pametnih mladih umova koji ujedno imaju i odlučnost i vještine potrebne da svoje snove pretvore u stvarnost.“

Europska komisija pokrenula je natjecanje Europske unije za mlade znanstvenike 1989. kako bi potaknula suradnju i razmjenu među mladim znanstvenicima te im pružila priliku da rade s nekima od najistaknutijih europskih znanstvenika.

Popis svih ovogodišnjih dobitnika dostupan je na internetu.

Pojedinosti

Datum objave
19. rujna 2016.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj