Glavni sadržaj
Logotip Europske komisije
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Plan oporavka

Plan oporavka u Hrvatskoj

Paket za oporavak Europe podupire gospodarski oporavak Hrvatske i pomaže u izgradnji zelenije, digitalnije i otpornije Europe.

EU isplatio 300 milijuna eura pomoći Ukrajini

Solidarnost s Ukrajinom

EU je ujedinjena u solidarnosti s Ukrajinom i njenim narodom. Zaštitit ćemo one koji traže sklonište i pomoći onima koji traže siguran put kući. EU će nastaviti pružati znatnu političku, financijsku i humanitarnu pomoć Ukrajini te uvoditi oštre sankcije protiv Rusije i onih koji su odgovorni za rat.
Green Deal

Zeleni plan u Hrvatskoj

Borba protiv klimatskih promjena jedan je od glavnih prioriteta Europske komisije, a europski zeleni plan njezin je ambiciozan plan za preobrazbu Europe u prvi klimatski neutralan kontinent.

Najnovije vijesti

Događanja

Europska unija oko mene

Potražite centar EU-a u Hrvatskoj

Aktualno

Španjolsko predsjedanje

Španjolsko predsjedanje EU-om

Države članice EU-a svakih se šest mjeseci izmjenjuju u predsjedanju Vijećem. Za vrijeme tog šestomjesečnog razdoblja predsjedništvo predsjeda sastancima na svim razinama u Vijeću i tako pomaže osigurati kontinuitet rada EU-a u Vijeću.

Izdvajamo

Provjerite činjenice o EU-u

Izloženost građana lažnim vijestima velik je izazov za naša društva. Provjerite činjenice o nekima od najčešćih mitova koji kruže o EU-u.

Izrazite svoje mišljenje

Postoji niz načina na koje možete pridonijeti donošenju odluka u EU-u. U nastavku donosimo neke od najvažnijih.

Europski izbori 2024.

Europski izbori održat će se u Hrvatskoj u nedjelju, 9. lipnja 2024. Saznajte više o europskim izborima, kada i kako se održavaju i još mnogo toga.